Yksivuotinen kirveli muistuttaa ulkonäöltään persiljaa ja kasvaa nopeasti ruukuissa, yrttipenkeissä sekä kasvimaalla. Kirvelin maku muistuttaa lakritsia ja anista. Monikäyttöinen yrtti sopii niin kastikkeisiin, salaatteihin kuin liha-, kala- ja kasvisruokiinkin.
Satoa voidaan korjata ennen kukintaa tai sen jälkeen, jolloin voi kerätä maustekäyttöön myös kirvelin siemenet. Sato korjataan latvomalla eli poistamalla latva kolmannen lehtiparin jälkeen. Jätä aina muutama lehti jäljelle ettei kasvu pääse tyrehtymään. Älä nypi yksittäisiä lehtiä, ettei yrtti kasvata pelkkää vartta.
Lehdet säilyttävät parhaiten aromikkuutensa puolivarjoisella kasvupaikalla.
Viihtyy kevyessä ja tasaisen kosteassa mullassa.
Korjaa sato latvomalla.
Ruukku 9 cm