Rosmariini

Rosmariinissa on havuja muistuttavat kapeat lehdet, joiden tuoksu on sekoitus männynhavua ja suopursua. Maku on kamferinen sekoitus salviaa ja timjamia. Rosmariini sopii mausteeksi sekä toimii myös näyttävänä koristeena ruoissa sekä juomissa.



Yrtti tyytyy niukkaravinteiseen maahaan ja pärjää ulkona lämpimällä ja aurinkoisella paikalla, mutta sisäkasvatus tai kasvihuone voivat olla parempia vaihtoehtoja. Leikkaa aina tarpeen mukaan käyttöön noin kymmensenttisiä oksia.

Hoito-ohje

Rosmariini tarvitsee paljon auringon valoa, mutta ei siedä suoraa paistetta.

Pidä multa tasaisen kosteana. Versoja kannattaa suihkuttaa kevyesti.

Viihtyy lämpimässä, etenkin sisällä tai kasvihuoneessa.

Kasvi tuuheutuu leikkaamalla, mutta ei siedä voimakasta leikkaamista.

Lajikegalleria