Tulppaani

Tulipa
#

Tulppaaneja on saatavilla lukuisissa eri väreissä. Suomalaisten suosikkeja ovat keltaiset, punaiset, vaaleanpunaiset ja oranssit tulppaanit.

Tulppaanien ominaisuudet vaihtelevat paljon muunkin kuin värin mukaan: kukan koko, terälehtien muoto ja määrä, terälehtien rimpsureunaisuus, varren pituus, lehtien koko ja värittyneisyys sekä tietenkin kukan tuoksu . Tulppaanit voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri ryhmään: kerrotut, papukaija ja tavalliset tulppaanit.

  • Kerrotut tulppaanit ovat nopeampia aukeamaan. Usein ne ovat aukinaisia jo myymälään toimitettaessa . Kerrottu myös kestää pidempään avonaisena.
  • Papukaija tulppaani on näyttävä ja kestävä tulppaani. Sille tunnusomaista on rimpsureuna ja useat värisävyt samassa kukassa.
  • Tavallinen tulppaani on tyylikäs kukka, josta löytyy monia eri väri ja sävy variaatioita.

Ostettaessa tulppaanien tulisi olla nupullisia, nupun pitää olla kuitenkin selvästi värittynyt ainakin terälehtien tyvipuolelta.

Vettä saa olla maljakossa vain 5-10 cm. Syvässä vedessä tulppaanit venyvät liikaa ja rupeavat nuokkumaan. Kukkien varret kasvavat vielä maljakossakin, joten ne on lyhennettävä muutaman päivän välein.

Tulppaanit kestävät pidempään, jos siirrät ne viileään yöksi.